Pelanggan berpeluang memilih ikan hidup yang dijual pada harga murah di kedai Trendi Fresh milik TADC di Chendering

Terengganu Agrotech Development Corp Sdn. Bhd. (TADC) bakal membuka outlet menggunakan jenama ‘Trendi Fresh’ bagi memasarkan hasil produk syarikat itu dengan lebih meluas kepada umum.

Penolong Pegawai Pemasaran TADC, Mustafa Kamal Daud berkata, outlet pertama itu bakal dilancarkan tengah hari esok di Bangunan Kedai, Taman Permint Jaya Fasa IV, Chendering dekat sini.

Katanya, buat permulaan ia menumpukan pemasaran hasil perikanan daripada projek akuakultur yang diusaha merangkumi beberapa jenis ikan sungai.

Menurut beliau, outlet baru yang terletak di Chendering itu akan memudahkan pelanggan untuk melihat dan membeli hasil ternakan berkenaan yang dijual secara segar.

“Sebelum ini, kita menjual menggunakan jenama TADC dan pelanggan perlu ke pusat ternakan namun dengan pelancaran outlet ini, produk keluaran TADC akan menjadi lebih popular dan diyakini.

“Antara jenis ikan yang dijual di sini terdiri daripada patin, keli, siakap serta talapia merah dan hitam,” katanya ketika dihubungi Utusan Malaysia di sini hari ini.

TADC adalah anak syarikat Perbadanan Memajukan Iktisad Negeri Terengganu (PMINT) yang mula berfungsi pada 2006.

Kegiatan utamanya adalah mengurus dan melaksanakan program berasaskan pertanian, perikanan, ternakan, pemasaran hasil dan barangan pertanian serta aktiviti yang berkaitan dengannya.

Pada pelancaran outlet perintis dengan pengenalan jenama baru itu, TADC turut mengadakan promosi jualan murah ke atas beberapa jenis ikan seperti talapia RM7.50 sekilogram, siakap RM12, patin RM3.90 berbanding RM7 dan keli RM4.

Orang ramai dijemput hadir bagi memeriahkan pelancaran tersebut selain berpeluang membeli ikan segar dengan harga murah bermula pukul 3 hingga 6 petang.

Advertisements